tiistai 30. huhtikuuta 2013

Pellavainen kesäkassi

Ällöä polyesterista valo/pitsiverhoa on paljon myynnissä kirppareilla. Joskus pitää vaan ajatella luovasti, että näkee sen potentiaalin. Leikkelin verhosta pitsin irti....


Ompelin sen mustalle pellavakankaalle...


...Siitä syntyi uusi kesäkassi. Tunnistaisiko samaksi pitsiksi kuin yläkuvassa? Nyt vain puttuu se kesä..
sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Sankareille kortteja

Pari viikkoa sitten olin jo melkein ovella lähdössä kaverini synttärikemuihin kun huomasin, että kortti puuttuu ja kaapissa ei ollut yhtään valmista omatekemää onnittelukorttia, jonka olisin hänelle voinut antaa. Nyt se asia on korjattu ja tein muutamat pakettikortit ja onnittelukortit.


Pakettikorttipohjat on ostettu Tigerista ja pitsi Sinellistä. Pitsi värjäsin kahvilla, jotta se ei ole niin vitivalkoinen. Teemana oli: Keep it simple!


lauantai 27. huhtikuuta 2013

Bling bling ...

Näissä korviksissa on nyt tooooosi paljon bling blingiä. Nämä tein H:lle kiitokseksi, että sain dyykata hänen muuttoroskistaan. Kerroin siitä Kristallikorvikset -postauksessa. Toivottavasti ovat mieleiset....


Ja muistutuksena, että Helsingin Kierrätystehdas tapahtuma on ensi viikolla! Jee!!! Tänä vuonna siellä on myös aika kiva valikoima työpajoja ja niitä odotankin innolla. Tapahtumaan on vapaapääsy ja työpajoihin linkki löytyy täältä . Itsekin olen jo vähän koonnut tarpeetonta tavaraa ja aion viedä ne sinne torille, josta saa ottaa ja viedä vapaasti.

torstai 25. huhtikuuta 2013

Pussukkaperhe

Kirpparikankaista on syntynyt paljon uutta. Olen ahkeroinut ja ommellu iiiiison kasan pussukoita. Melkein kaikissa pussukoissa on joku pieni yksityiskohta. Ompelin näistä sen verran suuret, että tuonne mahtuu harja ja hammasharja.

Pari vetskaria on vielä laatikossa jäljellä, mutta pitää nyt ihan urakalla alkaa metsästämään niitä taas kirppareilta. 
tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kangasaarteita

Kirpparilta tarttui aika hyvä saalis matkaan. Pari verhoa, kolme pöytäliinaa ja kaksi tyynyliinaa. Tyynyliinat oli aivan loistavassa kunnossa ja ovat ihanan retrot. Ostin ne harmaiden pellavalakanoiden piristykseksi.Tässä ruusuverhossa oli yläreuna revennyt aika pahasti ja sain sen tingittyä todella hyvään hintaan. Maksoin siitä huimat 50 senttiä. Itse kangas muuten oli ihan hyvässä kunnossa.


Solmiot uusiokäytössä

Katsoin aamulla uusimmat jaksot Blogistaniaa netistä. Siinä on muuten todella hyvä sarja Yleltä!

Toisessa jaksossa tehtiin rusettipantoja solmioista. Siitä inspiroituneena tein pikaisen visiitin kirpparille ja tässä kurkistus tulokseen:maanantai 22. huhtikuuta 2013

Big Shot -tuotoksia

Viikonloppu vierähti Big Shot -leikkurikurssilla. Aika meni hurjan nopeasti veivatessa. Nyt on iso kasa puolivalmiita kortteja ja paljon valmiiksi leikattuja koru- ja korttimatskuja.

Tässä muutama valmis työ:
torstai 18. huhtikuuta 2013

Valmiit posliinityöt

Kävin hakemassa poltetut posliinityöt. Ihanaa kun niiden värit oli selkeästi tulleet voimakkaammiksi polttamisen jälkeen.


Näistä saa kyllä tehtyä vaikka mitä... Tykkään kovasti ja ajattelin mennä  samalle kurssille kyllä ensi vuonnakin.

Tavallisilla ihmisillä taitaa kuivaa pyykkinarulla pyykkejä. Mun narut on taas täynnä pyöränsisäkumeja. Ne on nyt leikattu auki ja pesty. Uusia korumalleja on jo paperilla valmiina odottamassa toteutusta. Niistä lisää myöhemmin...

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kristallikorvikset

Tässä taas parasta kierrätystä. Olin muuttamassa kaveriani kun löysin yhdestä roskasäkistä vanhan, vähän osumaa saaneen kristallikruunun. Onneksi sain dyykata siitä kirstallit mukaani. Kotona pesin ne huolella ja niitä oli oikeasti melkeinoinen kasa. Ensimmäisenä niistä syntyi korvikset:


Visio on jo mitä kaikkea muuta näistä voi tehdä. Katsotaan koska saan valmista aikaseksi. Kiitos vielä H! Taidan tehdä sullekin ylläripaketin... :)

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Avainnauhoja helmistä

Avainnauhoja syntyi kuin liukuhihnalta vähän enemmänkin.. Näihin oli helppo upottaa myös ylimääräiset yksittäiset helmet, joita oli jäänyt yli edellisistä koruhommista. Todella terapeuttista levittää koko helmivarasto lattialle ja lähteä siitä sitten kokoamaan näitä...


perjantai 12. huhtikuuta 2013

Parasta mitä ameriikasta saa...

...tässä suosikkini:


Omppukoneet, bagel&cream cheese ja root beer. OMOMOM!!! Hyvää viikonloppua! Ihan vähän vaan vakoilin lentotarjouksia matkakuumeissani... Voivoi levottomat jalat...

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Japanihenkisiä rintakoruja

Katselin vanhoja reissukuvia Japanista ja siitä innostuneena tein parit rintakorut. Korun pohjana on ympyräksi siksakattua juuttinyöriä ja koristeena pitsinauhaa ja nappeja. 

Juuttinyöristä saa helposti hyvän pohjan vaikka mille, kunhan vaan malttaa kärsivällisesti ommella. Aloitus tuntui todella vaikealta, mutta hetkenpäästä jo helpotti. 
maanantai 8. huhtikuuta 2013

Pitsipääntie prinsessalle

Tässä kurkistus tulevaan... Olen saanut virkattua ja prässättyä kahdet pitsipääntiet pienten prinsessojen mekkoihin. Nyt vaan tarvitsisi päättä tekisinkö mekko-osat vaaleasta trikoosta vai puuvillasta. Hmmm...

Alkuperäinen virkkausohje on japanilaisesta kirjasta Hurmaavat pitsit, mutta jostain syystä en saanut sitä toimimaan mitenkään. Piti purkaa ja tehdä uudestaan... Sitten meni hermo ja sovelsin omasta päästä.  Lankana on valkoinen Kotiväki-lanka.Sain eilen myös valmiiksi yhden virkatun maton. Nyt on kaikki ontelokuteet tuhottu nurkista!
lauantai 6. huhtikuuta 2013

Posliinikokeiluja

Osallistuin parin päivän kurssille, jolla kokeiltiin tehdä pieniä esineitä posliinisavesta neriage-tekniikalla. Olipas hauskaa ja todella haastavaa! Tein virheen ja googlasin miten hienoja juttuja japanilaiset ovat tehneet tällä tekniikalla, ja pakko myöntää että olen kyllä niin aloittelija että!

Kivaa tässä on miljoonat mahdollisuudet ja näitä pystyy hyödyntämään myöhemmin muissa töissä. Tein aika paljon nappeja ja koruosia. Soikea tulppaanivati halkesi jo kuivuessaan reunoista. Ilmeisesti reuna oli ohuempi kuin muu kippo. Jännityksellä odotan minkälaisia näistä tulee polttamisen jälkeen! Kivaa viikonloppua! :)