sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Sunnuntainen roadtrip Hämeenlinnaan

Tänään oli ihan mitä mainioin sunnuntai. Aurinkoa, hyvä kaveri ja retki Hämeenlinnaan aarrejahtiin. Ensimmäisenä pysäkkinä meillä oli Rompetori, joka oli todellinen pettymys. Torilta löytyi vain pari pöytää. Käsittääkseni se on yleensä ollut ihan kunnon tapahtuma, varsinkin kun se oli Hämeenlinnassa oikein kaksipäiväinen. Sieltä sitten eksyimme kalamarkkinoille.

Seuraava pysäkki meillä oli Hämeenlinnan suurkirpputori. Tarjonta tuolla kirppiksellä oli todella kattava ja aarteita löytyi oikein mukavasti. Monessa pöydässä oli ihan roskaa myynnissä, mutta todellisia helmiä välistä löytyi.
Tämä Woodland teekannu oli päivän ehdottomasti paras aarre. Melkein hypin tasajalkaa kun tämä löytyi. Tähän sarjaan minulla on 3 kahvikuppia ja niihin aluslautaset. Kirjoitin niistä Löytöjä-postauksessa. Teekannu on lähes virheettömässä kunnossa, vain kannun sisällä on muutama halkeama lasituksessa. Maksoin kannusta 15 euroa oikein mieluusti.

Sattumalta huomasimme Suurkirpputorin lähistöllä myös toisen kirpputorin nimeltä Kantolan Kammari. Päätimme kurvata myös sinne eikä sekään ollut hukkareissu. Kummallekin tarttui sieltä ostoksia mukaan. Kirpparin yhteydessä oli myös pieni kahvio, jota koristi aivan ihanat vanhat kahvipurkit. Valitettavasti ne ihanuudet eivät olleet myytävänä.
Reissun päätarkoitus oli käydä Metsäkylän navetassa hakemassa kaverilleni vanhat ikkunankarmit. Karmeja siellä oli vaikka kuinka paljon ja myös kaikkea muuta ihanaa vanhaa. Hinnatkin olivat mielestäni oikein kohtuulliset ja suosittelen kaikille kesäretkeä sinne. Navetan yhteydessä oli myös todella idyllinen kahvila, jossa joimme kunnon pannukahvit ennen kotimatkaa.

Yleisesti ottaen Hämeenlinnan kirpputoreilla hinnat ovat selvästi edullisemmat kuin pääkaupunkiseudulla ja vanhoja tavaroita oli hyvin tarjolla. Paljastan lähipäivinä mitä muita aarteita mukaani tarttui tuolta reissulta. 

2 kommenttia:

  1. Moikka!

    Ihana tää sun blogi!! Ja tuo Hämeenlinnan reissu voitais joskus toteuttaa porukalla? Eiks vaan? pari autollista meidän poppoota ja eiku vaan oppaan suunnittelemaa reittiä paikasta toiseen?

    Laitan sulle tulemaan niitä Skåne-osoitteita ja ideoita, kun mennään takaisin Ruotsiin. Oli tosi mukava tavata sinut ja toivottavasti törmäillään taas noissa merkeissä! Niissä työn merkeissä minue ei nimittäin ihan just tulla näkemään:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Noora! :) Oli kyllä tosi kiva tavata ja Hämeenlinnareissu meidän poppoolla kuulostaa kyllä kivalta. Pitäisköhän vaan sit tilata joku paku mukaan, jos innostutaan vähän liikaa?? ;) Ja sä voisit pitää meille muille jonkun kortti-illan?? :) Ne sun kortit oli niiiiin hienoja!

    VastaaPoista